Sökresultat för Jens Linder...
Rensa filter?
DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste…
Mathantverk för alla tider
Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup.
Att bevara och…
Det glömda köket är en bok om förvandlingar – om oxstek som blir mör i filmjölk, om laxfiléer som gravas fasta över natten, om humrar som transformeras i aromatisk rök och om brännvin som får smak av kryddor och bär. Gamla metoder som torkning, gravning, rimning, rökning, syrning och lutning handlar inte bara om…
Kategorier: Historia Historia och arkeologi Historia: särskilda händelser och ämnen Socialhistoria och kulturhistoria
Hur bastar folk runtom i världen? Hur badas och risas det? Hur ser den urgamla historien ut med grottor, tält och stugor fyllda med värme som folk samlats kring? Vad är egentligen basturökt kött? Varför mår så många förträffligt av bastubad? Jens Linder och Stefan Wettainen har givit sig kast med uppgiften att försöka…
Det är något särskilt med att laga och äta mat ute. Det är som om smakerna blir tydligare och upplevelsen mer tacksam i en både tillåtande och utmanande miljö. Kanske finns det något äventyrligt och ursprungligt som påverkar oss? En lyckad tillagning och måltid utomhus blir hursomhelst ofta en lite större…
Koreansk mat är hetare än någonsin, både internationellt och här i Sverige där allt fler matkedjor säljer koreansk chilisås, koreanska nudlar och färdigsyrad kimchi. Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen har gjort flera resor till Sydkorea tillsammans och låtit sig förföras av allt från koreansk barbecue,…
Nu kan du göra festmåltiden både till en fantastisk smakupplevelse och en välgärning för kroppen. I den här boken hjälper dig Jens Linder att göra härlig, rustik och lite lyxig festmat med väldigt lite kolhydrater (LCHF). Helt oemotståndligt.
Välj mellan ljuvliga smaker från havet, vällagade kötträtter, överraskande…
Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, engagerad svampexpert, och Jens Linder, kunnig kock, pratar svamp. Här har två verkliga kännare på området tillsammans skrivit en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter. Svamplycka består av ett…
Vi har valt att döpa vår kokbok till Kökshjältar av den enkla anledningen att alla de kvinnor och män som står i köken och lagar god mat till en massa barn är just hjältar i köket!
Att jobba som förskolekock är ett otroligt viktigt och förhoppningsvis roligt jobb! Men ibland kan man behöva lite inspiration på…
Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman…
Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i…
I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som…
De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen…
Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken…
I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt…
Kategorier: Antologier Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc.
Vad hör julen till? Att äta för mycket snask, och sitta framför en brasa med en god bok. Den här boken är godare än de flesta. Här får du möta en rad av förlagets författare som gett sina bilder av julen i både nyskrivna och tidigare publicerade texter, tillsammans med läckra recept som hör både en klassisk och en…
Här vakar kökschefen Åke Andersson över grillarna, den öppna elden och den goda stämningen. Här är alltid något nytt på gång. Vill man ta det lugnt slår man sig ner i ett av de trivsamma smårummen eller också njuter man av elden och tempot i det stora rummet.
Eld Grill, Smak Restaurangen och Oas Fredsgatan 12 tre…
I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.
Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som…
Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.
Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla…
Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis … Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.
Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad…
För tio år sedan kom kultboken Långkok ut för första gången – med grytor, stekar och annat som lagas i lugn och ro på spisen eller i ugnen. Nu kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren, Andra långkok, där Jens Linder fortsätter sin långsamma utveckling av långsamma rätter. Även den här boken innehåller god…
För tio år sedan kom kultboken Långkok ut för första gången – med grytor, stekar och annat som lagas i lugn och ro på spisen eller i ugnen. Nu kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren, Andra långkok, där Jens Linder fortsätter sin långsamma utveckling av långsamma rätter. Även den här boken innehåller god…